Binnen of buiten sporten: wat kies jij?

Het yoga wiel als hulpmiddel
Daarmee is ook gebruik van een aantal hulpmiddelen steeds meer toegenomen. Want hoewel je je asana’s altijd en overal kunt uitvoeren, zijn er spullen die handig zijn, het comfort verhogen of meer variatie brengen. Behalve de kleding is dat in de eerste plaats natuurlijk de yoga mat, maar ook yoga blokken zijn bijvoorbeeld een veel gebruikt hulpmiddel om een moeilijke asana makkelijker uitvoerbaar te maken. Ook zijn er elastische banden en andere attributen, die het beoefenen van yoga nóg leuker maken. Daaraan kunnen we dit wiel toevoegen.

Wat is beter: binnen of buiten sporten?
Of je nu kiest voor binnen of buiten sporten: het is allebei goed voor je gezondheid. Er zijn veel sportscholen die groepslessen aanbieden in de buitenlucht. Sporten in de buitenlucht heeft namelijk een paar extra voordelen, vanwege de frisse lucht en het zonlicht is het extra goed voor je mentale gesteldheid. Binnensporten is daarentegen weer wat comfortabeler, helemaal wanneer het herfst of winter is. In dit artikel geven wij je een paar voordelen van zowel binnen, als buitensporten.

Voordelen van een yoga wiel
Voordeel van het gebruik van dit wiel: Je houding wordt geperfectioneerd en je onder- en midden- en onderrug op de juiste wijze ondersteund, waardoor je de zwaartekracht zijn werk kunt laten doen. Ook gevorderden kunnen er veel plezier aan beleven. Doordat je nog flexibeler wordt, kun je je bewegingen verder verdiepen en wellicht tot een nog betere samensmelting van lichaam, ziel en geest komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Focus houden tijdens je workout doe je zo

Buikspieroefening Span je buikspieren aan en beweeg met je schouders een beetje richting je heupen. Als het goed is voel…

Help! Hoe overleef ik mijn allereerste keer in de sportschool?

Afvallen met een afval shake: werkt dat? Voedingssupplementen, maaltijdvervangers en afvalshakes. Ze worden met de dag populairder en zijn tegenwoordig…