Help! Hoe overleef ik mijn allereerste keer in de sportschool?

Afvallen met een afval shake: werkt dat?
Voedingssupplementen, maaltijdvervangers en afvalshakes. Ze worden met de dag populairder en zijn tegenwoordig op elke hoek van de straat te koop. Maar werken ze ook? Vandaag nemen we de laatste van dit rijtje onder de loop, namelijk de afval shake. In dit artikel gaan we dieper in op de werking van de afval shake.

Zo maak je van jouw eerste sportschoolbezoek een succes
Eindelijk heb je de knoop voor jezelf doorgehakt. Je gaat hard aan de slag om jouw lichaam te trainen, conditie op te bouwen, sterker te worden en wellicht zelfs wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Dat doe je niet alleen door gezond te eten. Ook sporten speelt een belangrijke rol. Wanneer je na lang wikken en wegen éindelijk je lidmaatschap op de sportschool in Haarlem hebt bevestigd, overvalt je misschien ook een gevoel van stress en onzekerheid. Want hoe pak je zo’n eerste bezoekje aan de sportschool aan? Wat nou als je jezelf compleet voor schut zet en totaal geen idee hebt wat je komt doen? In andere woorden: hoe overleef je jouw allereerste keer in de sportschool?

Hoe val je af?
Voordat we in gaan op de shakes, is het goed om even helder te krijgen hoe afvallen werkt. In de basis is het concept van afvallen vrij simpel. Door minder calorieën te consumeren dan je verbrandt, val je af. Het is hiervoor allereerst belangrijk om je caloriebehoefte in kaart te brengen. De uitdaging ligt hem er vervolgens in om te zorgen dat je op een gezonde manier afvalt. Dus niet door van de één op de dag niets meer te eten en als een gek te gaan sporten, maar door op een duurzame manier je calorie inname te veranderen en meer te gaan bewegen. Dit terwijl je alle voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft nog wel binnenkrijgt. Dit is waar de afvalshake om de hoek komt kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Binnen of buiten sporten: wat kies jij?

Het yoga wiel als hulpmiddel Daarmee is ook gebruik van een aantal hulpmiddelen steeds meer toegenomen. Want hoewel je je…

Focus houden tijdens je workout doe je zo

Buikspieroefening Span je buikspieren aan en beweeg met je schouders een beetje richting je heupen. Als het goed is voel…