Focus houden tijdens je workout doe je zo

Buikspieroefening
Span je buikspieren aan en beweeg met je schouders een beetje richting je heupen. Als het goed is voel je nu je buikspieren al, maar dit is nog maar het begin. Je doet namelijk drie sets van vijftien herhalingen. Deze oefening kun je ook zijwaarts doen, dan beweeg je je linkerschouder naar je rechterheup en andersom.

Bilspieroefening
Naast in de file, kun je deze oefening ook makkelijk op bijvoorbeeld je bureaustoel doen. Span je billen aan, houdt de spanning even vast, en laat weer los. Het is waarschijnlijk niet de meest efficiƫnte weg naar een strak achterwerk, maar alle kleine beetjes helpen!

Zo zorg je dat je geen focus verliest tijdens het sporten
We hebben het allemaal wel eens: je bent misschien wel anderhalf uur in de sportschool geweest, maar naderhand heb je het gevoel dat je amper gesport hebt. Het kan komen doordat het druk was in de gym, of door een blessure, maar meestal is het probleem afleiding en weinig focus. Daarom geven wij je in dit artikel een paar tips, zodat jij nooit meer ongewenst afgeleid hoeft te worden in de gym!

Telefoon gebruiken tijdens je workout
Ondanks dat je smartphone vandaag de dag misschien niet meer weg te denken is uit je sportritme, kan hij voor veel afleiding zorgen. Overweeg daarom eens een app als Offtime of Focus Aid te gebruiken. Hiermee kun je specifieke apps die voor veel afleiding zorgen (TikTok, Instagram, je kent ze wel) tijdelijk blokkeren. Zo kun je jouw telefoon blijven gebruiken om muziek af te spelen, maar zorgt je telefoon niet voor afleiding van je workout.

Kuitspieren trainen
Je kuiten train je eigenlijk op dezelfde manier als je billen. Aanspannen en weer loslaten dus. Ook deze oefening herhaal je in drie sets vijftien keer, mits je lang genoeg stilstaat natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Binnen of buiten sporten: wat kies jij?

Het yoga wiel als hulpmiddel Daarmee is ook gebruik van een aantal hulpmiddelen steeds meer toegenomen. Want hoewel je je…

Help! Hoe overleef ik mijn allereerste keer in de sportschool?

Afvallen met een afval shake: werkt dat? Voedingssupplementen, maaltijdvervangers en afvalshakes. Ze worden met de dag populairder en zijn tegenwoordig…